Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

Üdvözlünk az Útravaló gyerekeknek című rendezvényünkön. Te most úgy érezheted magad az előadások felvételeinek megtekintésével, mintha részt vennél a 2020. április 18-án megszervezett online konferenciánkon. A felvételeket bármikor, bármilyen sorrendben visszanézheted korlátozások nélkül.

Az elhangzott előadások jobb megértése céljából érdemes a konferencia történetét megismerni.

2019. év végén fogant meg a konferencia ötlete. A téma is viszonylag hamar összeállt. Szülőként, hogyan adhatjuk a legtöbbet gyermekeinknek, hogy amikor elhagyják a szülői házat és kilépnek az ÉLETbe, akkor azt a lehető legfelkészültebben tegyék meg. Olyan készségekkel és képességekkel felruházva, amelyek segítenek nekik megtalálni boldogságukat és boldogulásukat.

Az Értsünk szót fókuszában az érzelmi intelligencia van. Hogyan lehet egyáltalán felmérni, kinek mik az erősségei az érzelmi intelligencia különböző területein belül? Ezeket a feltérképezett érzelmi intelligencia területeket, hogyan lehet a leghatékonyabban felhasználni az élet különböző területein – önismeret, társas kapcsolatok, munkahely stb? Végezetül, hogyan lehet az érzelmi intelligenciát fitten tartani, folyamatos edzéssel megerősíteni, fejleszteni?

A tervezett Útravaló gyerekeinknek konferencia témakörében megjelenik az érzelmi intelligencia 2 előadásban is. Azonban beláttuk, hogy vannak az életben más területek is, amelyek fontos készségeket képességeket jelentenek az életben. Ezért hívtunk vendég előadókat, akiknek a felvett előadásait szintén megtekintheted itt.

Még egy érdekes dolog történt 2020. tavaszán, ami belekerült az előadások némelyikébe is. Az egészségügyi világválság lehetetlenné tette, hogy a konferenciát hagyományos módon rendezzük meg, ezért a terveken módosítottunk és online formában rendeztük meg, hogy mindenkihez, akit a téma érdekel eljuthasson az üzenet a karantén ellenére is.

Mindezen bevezető után, kellemes időtöltést kívánunk a felvételek megtekintéséhez. Biztosan sok érdekes ötletet, információt találsz majd bennük.

Szülőként az a dolgunk, hogy minden lehetőséget megteremtsünk és azt mondjuk a gyermekünknek: ez most a te pillanatod, hogy repülj. És ha mégsem jönne össze, akkor mi ott vagyunk, hogy elkapjuk.

Leckék

MINDFULNESS

Hossz: 30 perc

Mit csinál egy empatikus segítő a kliensekkel? Meghallgat. Analizál. Megért. Segít levonni a következtetéseket, felfedezni új utakat. Saját magamon is így “dolgoztam”, hiszen önmagunk legjobb segítői vagyunk mindannyian, önmagunkkal leülni és őszintén szembenézni az ehhez hasonló szituációkban, amikor inkább elszaladna az ember vagy a tehetetlenség miatt a túlélésért küzd a legnagyobb kihívás.

MUNKA – MAGÁNÉLET EGYENSÚLYA – LÉTEZIK, VAGY CSAK EGY DÉLIBÁB?

Hossz: 39 perc

Sokan, sokféleképpen képzeli ezt az egyensúlyt. Valaki szerint soha el nem érhető, valaki szerint csak ügyesnek kell lenni és a dolog hosszú távon megoldható. Mit jelent a 21. század rohanó világában a munka-magánélet egyensúlya? Vajon elérhető? És ha igen, akkor mi kell hozzá?

HOGYAN TUD A SZÜLŐ SEGÍTENI A GYERMEKÉNEK A TANULÁSBAN?

Hossz: 32 perc

Tud-e egyáltalán egy átlagos szülő, aki önmaga sem biztos, hogy kiemelkedő tanuló volt segíteni a gyerekének tanulni? Mik azok az alappillérek, amiket, ha megtanulnak a gyerekek, minden tantárgynál alkalmazni tudnak? És mindezt hogyan lehet úgy kivitelezni, hogy nem, hogy megromlana a szülő-gyerek viszony, de még közelebb is kerülnek egymáshoz ezáltal?

EQ ÉS A KELJFELJANCSI KÉSZSÉG

Hossz: 29 perc

Mi kell ahhoz, hogy ne leblokkoljunk egy helyzetben, hanem a lehetőségeket keressük? Feladás helyett hogyan tudunk a megoldásra fókuszálni? Honnan vesszük a lelkierőt, amikor elfogynak az ötleteink? Mi kell ahhoz, hogy el tudjunk engedni dolgokat, személyeket, helyzeteket így minimalizálva a veszteséget?

APA, DE HOGYAN?

Hossz: 37 perc

Az apukák szerepe a gyermekük életében. Vajon mi, apukák mit adhatunk a tarisznyába a hamuba sült pogácsa mellé? Az előadáson az édesapák vannak a központban, nézd meg mit tehetnek az apukák a gyermekeik tarisznyájába útravalóként.

ASZKÉZIS HELYETT KREATIVITÁS

Hossz: 32 perc

Sokan úgy gondolnak a fenntarthatóbb életmódra, mint valami szürke, kínlódásokkal teli, nagy energiát igénylő feladatra, pedig a valóságban ez sokkal izgalmasabb, színesebb, szórakoztatóbb és sok esetben költséghatékonyabb.