Vagy belépés a megvásárolt kurzusod eléréséhez.

AMIRŐL TANULHATSZ

Ezen a tanfolyamon az érzelmi intelligenciáé a főszerep, a képességeidről és készségeidről kapsz értékes gyakorlati tudást. Olyan képességeidről és készségeidről, amelyek segíthetnek az életben megtalálnod a boldogságod és boldogulásod. És lehet, hogy most még nem is tudsz ezekről a készségeidről, képességeidről a saját emberi potenciálod teljes spektrumáról.

Lerántjuk a leplet, hogy megmutassuk mennyi mindenre vagy képes. Hogy nincs lehetetlen. Mindezt az érzelmi intelligencia segítségével. Mert érző lény az ember, te is az vagy. Ez azt jelenti, hogy cselekedeteid láthatatlan mozgatórugója a pillanatnyi érzésed. Hogy egy adott élethelyzetben mi az, amit megteszel, illetve mi az, amit nem, azt te döntöd el.

A döntéseid meghatározzák az életed.

Vannak sorsfordító nagy pillanatok, amikor döntened kellett. Még akkor is, ha ez csak esetleg később tudatosult benned. Ha ezekben a pillanatokban más irányt választasz, akkor ma nem ezt csinálnád, nem itt lennél, vagy nem ez a személy lennél, aki most vagy. A döntéseidben befolyásolnak az érzelmeid, hatnak a döntéseid végkimenetelére.

Azt mutatjuk meg neked, hogyan veheted át az irányítást. Hogyan olvashatod ki az információt az érzéseidből, hogy optimálisabb döntéseket hozhass. Hogy kezedbe vehesd az irányítást. A saját életed irányítását. Még, ha a jövő olyan bizonytalannak tűnik is…

AKIKTŐL TANULHATSZ

Hivatalosan 2010-ben indítottuk el az Értsünk szót vállalkozást az útján, érzelmi intelligenciával, szülő-gyermek kommunikációval indult. Hogyan tudnak a szülők úgy kommunikálni gyermekeikkel, hogy az üzeneteik nyitott fülekre találjanak, illetve hogyan hallhatják meg, amit gyermekeik esetleg ki sem mondtak.

Némi gyakorlás után vettük fel az akkreditált pedagógus képzésünket. A cél az, hogy olyan gyakorlati érzelmi intelligencia és kommunikációs megoldásokat adjunk a pedagógusok kezébe, amelyek segítségével könnyebben kialakíthatják a gyerekekkel az együttműködést. Hogy a nevelés helyett a tanításon legyen a fókusz. A fiatal elmék csiszolása kerüljön előtérbe.

Ma már cégek életében is részt veszünk. Olyan cégekében, ahol a vezetés eldöntötte, hogy az ott dolgozó emberek érzelmi intelligenciájának megerősítése fontos. Mert tudják, hogy ez versenyelőny. A lojális, elhivatott, jól együttműködő csapat minden akadályt és kihívást le tud győzni. Akármit is hoz az élet, akárhogyan is változik a környező világ.

Szakmai pályafutásunk eléggé kacskaringós, a kanyargós út viszont nem volt hiábavaló, minden pontján tapasztalatokat gyűjtöttünk az érzelmi intelligencia területén. Célunk, hogy minden tudásunkat és tapasztalatunkat az érzelmi intelligenciával kapcsolatban megosszunk veled.

TECHNIKAI INFORMÁCIÓK

A Legjobb önmagad online tanfolyam 8 leckére van felbontva. A leckéket bármilyen sorrendben elvégezheted, ugyanakkor a leghatékonyabban akkor tudsz haladni, ha az itt meghatározott tematikát követed.

Minden lecke végén gyakorlatok találhatóak. A LECKEKVÍZ MEGTEKINTÉSE gombra kattintva juthatsz el ezekhez a gyakorlatokhoz. A videókban elhangzott elmélet készség szintre fejlesztése a gyakorlatok nélkül nem tud megtörténni. Ez olyan, mintha az elvárás az lenne, hogy tanulj meg autót vezetni, pusztán a KRESZ könyv és az autó használati útmutatójának elolvasása után, mindenféle előzetes képzés és képzettség nélkül. Éppen ezért javasoljuk, hogy a feladatokra is szánj időt és energiát. Az igazi előrelépést és fejlődést azokon keresztül fogod elérni.

A SZERZŐI JOGOKRÓL

Ez a tréning több mint egy évtizedes tanulás, kutatás, gyakorlás és személyes tapasztalatok eredménye. Mindaz, amit most megosztunk veled, eddig ilyen formában, összegezve, ráadásul magyar nyelven, nem volt elérhető. Nagyon büszkék vagyunk mindarra, amit immár tudunk, és amit át szeretnénk adni neked is.

Azt azonban szeretnénk elkerülni, hogy olyannyira magáénak érezze bárki is, amit itt tanul, hogy azt bárhol is saját anyagaként tüntesse fel.

Köszönjük!

Erika és Szabolcs

A tréning díjának befizetésével, illetve a tréningen való részvételeddel automatikusan és kifejezetten elfogadod a szerzői jogokat is érintő felhasználási feltételeket.

Leckék

A bizonytalan jövő hatása

Hossz: 60 percNehézség: Átlagos

A bizonytalanság érzése, pontosabban a bizonytalan jövő érzése az egyik legerősebb félelem érzését válthatja ki. Ez társul az aggodalom érzésével, ami aztán arra ösztönözhet, hogy mindenhol veszélyt láss. Ilyen helyzetben is fontos a lelki egyensúly és egészség megőrzése. Persze ezt könnyebb mondani, mint megvalósítani. Ebben a leckében azonnal kipróbálható gyakorlati stratégiákat sajátíthatsz el.

A külső és belső kontroll

Hossz: 30 percNehézség: Átlagos

Nem mindegy, hogy mire fordítjuk az energiáinkat: olyan dolgokra, amelyeket irányításunk alatt tudunk tartani, vagy olyanokra, amelyeket nem.

Az, hogy a világot alapvetően passzív „elszenvedőként” vagy aktív „alakítóként” látjuk, összefüggésben áll azzal, hogy hová helyezzük a kontroll helyét.

Önismeret a lelki egyensúly megőrzéséhez

Hossz: 120 percNehézség: Nehéz

Az önismeret népszerű téma, sok embert érdekel. Ha ezeket a sorokat olvasod, akkor valószínűleg téged is vonz a fogalom. De ez természetes, hiszen az önismeret rólad szól. Hogyan működsz. Akinek az önismerete pontos, az hatékonyabban ki tudja használni képességeit és készségeit, pont azért, mert tiszta képe van azokról. Az önismereted neked is pótolhatatlan segítséget nyújthat céljaid elérésében és fejlődésedben.

Változások

Hossz: 60 percNehézség: Átlagos

Amikor egy bizonytalansággal teli helyzetben kell tudnunk jól reagálni, az érzelmeink és a cselekedeteink nagyon sok hasznos információ derül ki.

Az az általános vélekedés, hogy nem szeretjük a változásokat és igyekszünk kerülni a kihívásokat, ha azok nem kedvünk szerint valók.
Ebben a leckében körüljárjuk a változás és változtatás témakörét és megoldásokat keresünk a sikeres változtatáshoz.

Reziliencia

Hossz: 60 percNehézség: Átlagos

Gondolj a kelj fel Jancsi játékra, a rezilienciát remekül foglalja össze:
padlóra kerül ugyan, de nem marad ott túl sokáig, hanem felkel. Nem hagyja magát.
A reziliencia nem más, mint a rugalmas alkalmazkodóképesség a helyzethez. És megtanulható.

Az érzelmi hatások kezelése

Hossz: 60 percNehézség: Átlagos

Az ember érző lény. Te is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy érzelmeid szinte minden döntésedben befolyásolnak.
A döntések pedig meghatározzák az életed, gondolj csak néhány sorsfordító pillanatodra az életedből.
Mi lett volna, ha azokon a pontokon máshogy döntesz? Most hol lennél? Ugyanakkor a környezet tud hatni az érzéseinkre, azaz közvetve a döntéseinkre.
Ebben a leckében megtanulhatod, hogyan tudod a gyakorlatban minimalizálni a környezet hatásait az érzelmeidre, hogy minél optimálisabb döntéseket hozhass a saját magad számára.

Lehetőségek a motivációval kapcsolatban

Hossz: 60 percNehézség: Átlagos

A motiváció témája manapság nagyon felkapott. Milyen jó lenne, ha lenne egy varázspálca, ami rávenne, hogy könnyedén megcsinálj olyan dolgokat,
amelyekhez nincs nagyon kedved most, de valahol úgy érzed, hogy mégis jó lenne, ha…

Vagy, milyen jó lenne, ha hatékonyan motiválni tudnál másokat. A családtagjaid, a gyermekeid, vagy éppen a munkatársaid.

Ebben a leckében olyan gyakorlati stratégiát sajátíthatsz el, ami segít abban, hogy céljaid eléréséig a motivációd kitartson.
Ezután másoknak is tudsz majd segíteni, hogy az ő motivációjuk se csökkenjen.

A pozitív megerősítés

Hossz: 60 percNehézség: Átlagos

Az emberi viselkedés kutatása mindig népszerű téma. Magunkból indul ki. Hogyan lehet nemkívánt szokásainkat elhagyni és kívánt szokásokat bevezetni.

Csak egy példa: szülők a nap minden pillanatában hatnak gyermekeik viselkedésére. És gyermekeik is hatnak szüleikre, még ha ez annyira nem is feltűnő. Ez így nagyon látványos. Ugyanez a folyamat felnőtt közösségekben, például a munkahelyen. Hatunk egymásra – tegyük ezt pozitívan.

A pozitív megerősítés a ma ismert leghatékonyabb módszer a viselkedés megváltoztatásában és kialakításában. Nem csak másokon, de saját magadon is hatékonyan használhatod.

Ebben a leckében gyakorlatban tapasztalhatod meg, hogyan működik a pozitív megerősítés.

Miután elvégezted a leckét, valószínűleg máshogy fogsz a világra tekinteni. Pozitívabban.