Előzetes

2021.06.24.

JÚLIUS

Sok év átlagának az eredménye azt mutatja, hogy július a legmelegebb hónap az Északi Földtekén. A nyár dereka, a vakáció hónapja. Sok időt lehet újra együtt tölteni, talán sikerül ismét kiszakadni a hétköznapok rutinjából. A rutinoknak nagy szerepe van az életben, az emberi viselkedésben és ezzel együtt a párkapcsolatokban is.

  • Az élet nagyrészt szokásokból áll, legyenek azok jók vagy rosszak.
  • Változást az életben legtöbbször a rutinok megváltoztatásával lehet elérni.
  • A rutinokat nem igazán lehet elhagyni. Sokkal hatékonyabb lecserélni őket más rutinokkal.
  • Egy felmérés kimutatta, hogy egy egyén boldogságát az önelfogadás napi gyakorlása erősíti.
  • A vágy az agy motiváló ereje. Ahhoz, hogy valami szokássá váljon, az agynak erősen vágynia kell rá.

JÚLIUSI KIHÍVÁS

A szokások kialakítása az agy jól kidolgozott módszere hatékonyságának növelésére. Az agy a mindennapi cselekedeteket és viselkedést rutinokká változtatja, ezért automatikusan és túl sok gondolkodás nélkül képes elvégezni azokat – így felszabadítva az erőforrásait más fontosabb kihívások megoldására. Ez a stratégiája csodálatos előnyökkel jár, hiszen lehetővé teszi, a hatékonyabb működést az életben. Képzeljétek csak el, ha meg kellene fontolnotok és el kellene gondolkodnotok minden egyes feladaton vagy reakción. Nem csinálnátok mást, csak gondolkodnátok minden pillanatban! A tetteitek 40 százaléka nem tudatos döntés, hanem szokás. Tehát a rutinjaitok fontos része a közös életeteknek, a párkapcsolatotoknak – és sokszor észre sem veszitek őket!

A párkapcsolati feladatotok ebben a hónapban a rutinjaitokkal kapcsolatos. Gyűjtsetek össze legalább 5 olyan dolgot a másik rutinjaival kapcsolatban, amit nagyon értékeltek, ami nagyon tetszik a másikban. Ha a listák megvannak, szokás szerint keressetek egy mindkettőtök számára kellemes helyszínt és időpontot és osszátok meg a listáitokat egymással. A lényeg, hogy erősítsétek meg egymást azokban a szokásokban, ami tetszik és amit nagyra értékeltek a másikban.

Vissza ide: Hálás Vagyok Érted > 2021 JÚLIUS

Hagyj üzenetet