Előzetes

2021.07.29.

AUGUSZTUS

Augusztus nem mindig volt a nyolcadik hónap az évben. A régi római naptárban ez a hónap a hatodik volt az évben és a neve is a latin hatos szóból származóan Sextilis volt.

Augustus jelentése az ókori Rómából származik, latinul azt jelenti, hogy a “tiszteletreméltó” vagy “a nagy”. Ez volt az első római császár, Gaius Caesar címe. A római szenátus Krisztus előtt 8-ban úgy döntött, hogy egy hónapot nevez el a császár tiszteletére. A választás a régi római Sextilius hónapra esett, és átnevezték Augustusnak.

Nem sokkal ezután újabb naptárrendezést kellett végrehajtani a felgyülemlett szökőnapok miatt és így került végül az augusztus hónap a mai, azaz a nyolcadik helyre a naptárban.

(Forrás: www.timeanddate.com)

AUGUSZTUSI KIHÍVÁS

Augusztus 20-a, az államalapítás nagy ünnep a számunkra. Talán számotokra is egyet jelent a tűzijátékkal. Látványos, szemet kápráztató és gyönyörű tud lenni. Mint talán a párotok a szemetekben. A magyar történelem tele van kihívásokkal, nehézségekkel, amelyeknél könnyen előfordulhatott volna, hogy nemzetünk elveszik. De mégis itt vagyunk. Sikerült az akadályokon átjutni.

A párkapcsolati feladat is erről szól. A nehézségekről és akadályokról, amiken közösen jutottatok túl. Írjatok össze legalább 5 olyan szituációt, amikor a párkapcsolatotok komoly nehézséggel nézett szembe és csak kettőtökön múlt a helyzet kimenetele. Ti ketten együtt átjutottatok az akadályon és ezért (is) vagytok most együtt. A hangsúly azon van, hogy közösen, együttes erőfeszítéssel jutottatok át az akadályon. Ha megvan a lista, beszéljétek át és ünnepeljétek meg mennyire erős a kapcsolatotok, hogy ilyen akadályokat sikerült leküzdenetek. Augusztus 20-án, a tűzijáték egy kicsit ünnepelje a ti köteléketeket is.

Ne felejtsétek, hogy ez a hónap még híres a sok csillaghullásról is. Érdemes lehet vadászni a hulló csillagokat, hiszen a hagyomány szerint a hullócsillag látványakor megfogalmazott kívánságok biztosan teljesülni fognak 🙂

Vissza ide: Hálás Vagyok Érted > 2021 JÚLIUS

Hagyj üzenetet