ÚTRAVALÓ GYEREKEINKNEK

Mit adjunk a hamuba sült pogácsa mellé, hogy boldogok legyenek?

Gondolkodtál már azon, hogy igazából mivel segítesz a gyerekednek? Milyen információkra, tudásra, készségekre van szüksége, hogy helyt álljon és boldog legyen?
Sosem volt még olyan komplex és gyorsan változó világ a gyerekek számára, mint napjainkban.

Azok az állások, szakterületek, ahol majd elhelyezkednek, talán ma még nem is léteznek. Ám az emberi oldal fontossága egyre nő minden területen, hiszen a mesterséges intelligencia éppen arra nem képes, amire az emberi agy: összekapcsolódni a tapasztalatokkal, az érzelmekkel egy-egy döntés során.

Lehet ilyen léptékben tervezni?

Tényleg fel lehet a gyerekeket erre tudatosan készíteni?

És ha igen, hogyan?

Nézd meg az Útravaló gyerekeinknek témakörében elhangzott előadások felvételeit a számítógéped, vagy internet használatára alkalmas okos eszközöd segítségével és hallgasd meg, hogy milyen készségek azok, amelyek a lehető legnagyobb mértékben hatnak pozitívan a gyerekeinkre (és ránk, szülőkre, de pszt! ezt ne mondd el senkinek) Hallgasd meg azokat a szakértőket, akiket ismerünk és szeretünk és akiknek a tudását mi magunk is tiszteljük. (Mi is tőlük kérdezünk, ha elakadnánk. 😉 )

KATTINTS ÉS VEDD MEG AZ ELŐADÁSOK FELVÉTELEIT

ELŐADÁSOK

Az Útravaló gyerekeinknek felvételein különféle témákban nézhetsz videókat több előadótól is.  A közös bennük az, hogy mindegyikük az útravalóra fókuszál az előadásában, amit fontos lehet becsomagolni a gyermekeknek a hamuba sült pogácsa mellé.

TÉMAKÖRÖK ÉS ELŐADÓK

MINDFULNESS

KISZELY-TÓTH KATA

MUNKA – MAGÁNÉLET EGYENSÚLYA – LÉTEZIK, VAGY CSAK EGY DÉLIBÁB?

C. SZABÓ HELGA

HOGYAN TUD A SZÜLŐ SEGÍTENI A GYERMEKÉNEK A TANULÁSBAN?

HANULA ERIKA

EQ ÉS A KELJFELJANCSI KÉSZSÉG

SKITA ERIKA

KINEK A DOLGA A PÉNZÜGYI NEVELÉS?

HIMER CSILLA

APUKA, DE HOGYAN?

TURÁNI SZABOLCS

ASZKÉZIS HELYETT KREATIVITÁS

NAGY RÉKA

HELYSZÍN

Az előadások felvételeihez online formában tudsz hozzáférni, így semmi másra nem lesz szükséged, mint internetre és egy számítógépre, vagy okos eszközre. Így bárhonnan megnézheted az előadások felvételeit, ahogy számodra a legkényelmesebb.

Miután megvásároltad a felvételeket, a megtekintésükhöz nincs másra szükséged, mint a vásárláskor regisztrált felhasználó nevedre és jelszavadra. Ezek segítségével beléphetsz az oldalunkra, és azonnal megnézheted az előadásokat.

Akikkel találkozhatsz

Minden szakértő azzal a szándékkal tartotta az előadását, hogy segítsenek neked ötleteket mutatni, mi mindent érdemes útravalóként elcsomagolni a gyerekek tarisznyájába, a hamuba sült pogácsa mellé…

C. SZABÓ HELGA

Tervezési szakértő & időmenedzsment tanácsadó

A kevesebb néha több – időgazdálkodási kalauz elfoglalt nőknek című könyv szerzője. Több, mint 15 éve foglalkozik projektmenedzsmenttel, és közel 10 éve tervezéssel, illetve időmenedzsmenttel. Szabadúszó tervezéssel foglalkozó szakemberként segíti a cégeket az stratégia tervezésük során, illetve saját kreatív tervezőivel a mikro és egyéni vállalkozókat támogatja ezen a területen. A tervezés átszövi a teljes életét – hiszen ha nem időmenedzsmenttel, vagy projektekkel foglalkozik, akkor NewRoof Design márka alatt lakások enteriőrjét tervezi meg.

HANULA ERIKA

Négy gyermekes édesanya, angol tanár, tanulás-módszertan oktató és blogger.

Szenvedélyem az élethosszig tartó tanulás, ami természetesen nem csak iskolai tanulást jelent, hanem az élet bármely területén előfordul. Talán ennél is nagyobb szenvedélyem, hogy ezt a lelkes hozzáállást a hatékony tanuláshoz átadjam másoknak is. Hiszem, hogy ha megtanítjuk a gyerekeket (és a felnőtteket) jól tanulni, akkor egy soha ki nem apadó örömforráshoz juthatnak.

HIMER CSILLA

Pénzpedagógus

Pénzpedagógusként a gyerekek pénzügyi nevelése terén segítek a szülőknek és a pedagógusoknak. Otthon a legfontosabb a pénzügyi nevelés, mert a jól-rosszul, de működő mintáinkat onnan hozzák magukkal a gyerekeink felnőtt korunkra. Akár iskolai, akár otthoni környezetben alkalmazható az általam kidolgozott pénzügyi nevelési módszertan, amelynek alapja a játék, a képesség- és készségfejlesztés, a saját tapasztalatú tanulás.

A tarisznyába, a hamuba sült pogácsa mellé, azt gondolom, hogy az egyik legfontosabb útravaló a pénzügyekre való képesség. Azt hiszem, nem kell sokat magyarázni, hogy a XXI. században önállóan, magabíróan, kiegyensúlyozott életvitelt folytatóan élni képes emberek azokból lehetnek, akik kiismerik magukat a személyes pénzügyeik terén.

KISZELY-TÓTH KATA

Szikragyújtó

Önazonosság minden korosztály számára. Pedagógusként, konzulensként is az a célom, hogy a hozzám fordulók megtapasztalják, megérezzék milyen, amikor a valódi önmagukat könnyedén megélik a mindennapokban szorongások, traumák, félelmek nélkül. Így hozzájárulva a kiteljesedett, örömteli élethez, mindezt játékos komolysággal.

A tarisznyába, a hamuba sült pogácsa mellé azt gondolom, hogy a legfontosabb útravaló a jelenlét, az önazonosság, az értő figyelem magunk és mások irányába egyaránt.

NAGY RÉKA

Ökoanyu – szerkesztő-újságíró

Lassan 20 éve dolgozom elsősorban az online médiában, de nyolc éve rendszeresen publikálok nyomtatott lapokban is (Nők Lapja, Nők Lapja Egészség, Kismama magazin).

Ökoanyu címmel hét évvel ezelőtt indult a környezetvédelemre és fenntarthatóságra érzékenyítő rovatom a Nők Lapjában. Bár a rovat a lapban időközben megszűnt, a témák feldolgozását blogomon és egyéb lapokban (Nők Lapja Egészség, Praktika magazin, Családi Lap) folytattam.

Négy könyvet írtam, melyek szintén fenntarthatósági kérdésekkel foglalkoznak, egyben az otthon is kivitelehezhető megoldásokat helyezik fókuszba. Blogom egyik interjújával 2018-ben és 2019-ben is elnyertem a Telekom Fenntarthatósági Sajtódíját, négy könyvem mindegyikét után nyomták már.

A tarisznyába, a hamuba sült pogácsa mellé azt gondolom, hogy a legfontosabb útravaló a fogyasztásközpontú gyerekek helyett az öko-központú gyerekek terelgetése.

AZ ELŐADÁSOK TÁMOGATÓI

A tarisznyába, a hamuba sült pogácsa mellé azt gondolom, hogy a legfontosabb útravaló Szülőként már nem csak magamnak, a gyerekeimnek is felelősséggel tartozom, hogyan vigyázok a Földre.

A tarisznyába, a hamuba sült pogácsa mellé azt gondolom, hogy a legfontosabb útravaló a nyitottság arra, hogy megismerkedjünk számunkra új nézetekkel, és megragadjuk a lehetőséget a közös fejlődésre gyermekünkkel.

A tarisznyába a hamuba sült pogácsa mellé azt gondolom, hogy a legfontosabb útravaló az őszinte kíváncsiság és nyitottság a világra.

KATTINTS ÉS VEDD MEG AZ ELŐADÁSOK FELVÉTELEIT

2020 ÚTRAVALÓ GYEREKEKNEK KONFERENCIA

A FELVÉTELEK TÖRTÉNETE

2020. április 18-án egy különleges konferenciát tartottunk. A címe: Útravaló gyerekeinknek. Ezen a rendezvényen elhangzott előadások felvételeit nézheted meg…

A KONFERENCIA TÖRTÉNETE:

Bár akkor ezt még nem tudtuk, a története visszanyúlik egészen 2009-ig. Amikor elsőszülött gyermekünkkel sétáltunk – ő még a babakocsiból szemlélte a számára nagyon új világot – már akkor azon gondolkodtunk, mi az, amit adni szeretnénk neki a következő években, évtizedekben, hogy mire kireppen a családi fészekből, teljesen felkészült legyen az önálló életre.

A gondolatainkat tett követte és nem tartottuk meg magunknak a kérdéseinket és az arra talált válaszokat, hanem folyamatosan megosztottuk szülőkkel, pedagógusokkal, minden érdeklődővel. Már több ezer családnak sikerült legalább egy kicsit segítenünk ezen az úton tréningjeinkkel, workshopjainkkal, termékeinkkel és személyes beszélgetések során is.

Egy gyermek felnőtté válásában a 10 év körülbelül a félutat jelenti. Ez a konferencia egy visszatekintő az elmúlt 10 évre, egyben előre tekintés is a következő 10 évre, hiszen az igények változnak. Másra van szüksége egy kisgyermeknek, mint egy kamasznak közeledvén a fiatal felnőttkorhoz.

Azt a kihívást tűztük ki magunk elé, hogy ezen a találkozón összesűrítsük mindazt, amit megtapasztaltunk és mindazt, ami még előttünk áll gyermekeink fészekből kireppenése előtt. Nagy és magas ez a hegy, de meghívott előadóink és kiállítóink segítenek együtt felmászni a tetejére.

Minden nap egy új lehetőség, éppen ezért én a rezilienciát tenném a tarisznyába, amit én csak „keljfeljancsi készség”-nek hívok: hogy minden alkalommal, amikor valami nem úgy sikerül, ahogyan szeretnék, legyen erejük felállni, leporolni magukat és tovább menni, küzdeni azért, amit el szeretnének érni.

SKITA ERIKA

Nagyon sok mindent szeretnék bepakolni gyermekeim tarisznyájába útravalóként. Ha a sokból csak egyet lehet kiválasztanom, akkor az a töretlen hit lesz, hogy képesek bármire, amire rászánják magukat.

TURÁNI SZABOLCS

ÉRTSÜNK SZÓT

Az első, talán még bizonytalan lépéseink „Értsünk szót” színekben 2010-re datálhatók. Ekkor tartottuk első Beszélj úgy tréningünket 2010-ben, mint a hazai hivatalos képviselők.
Azóta sok minden történt, a lelkesedésünk pedig töretlen. Személyesen is tapasztaljuk és a visszajelzések is ezt támasztják alá: az érzelmi intelligencia és a kapcsolódó készségek, mint empátia, együttműködés, kommunikáció, konfliktuskezelés mind-mind olyan területek, amelyekkel fontos foglalkozni. Saját magunkért, a gyerekeinkért, a környezetünkkel való kapcsolatunkért.

Ebben szeretnénk segíteni mindenkinek, aki nyitott rá. A hamuba sült pogácsa mellé, hisszük, hogy a tarisznyába olyan készségeket kell pakolnunk a gyermekeinknek, amelyek képessé teszik őket arra,  hogy megtalálják boldogságukat, önmagukat és a lehetőségeiket a fejlődésre, tanulásra. Szülőként az a dolgunk, hogy minden lehetőséget megteremtsünk és azt mondjuk a gyermekünknek: ez most a te pillanatod, hogy repülj. És ha mégsem jönne össze, akkor mi ott vagyunk, hogy elkapjuk.

KONFERENCIA FELVÉTEL

21 000 Ft
  • Korlátlan hozzáférés a konferencia felvételéhez

Gyakran Ismétlődő Kérdések

Benned is felmerülhet a kérdés… ezért hoztuk létre az alábbi kérdés/felelet gyűjteményt, hogy meg is találd rájuk a válaszokat. Ha valami kimaradt volna, még mindig írhatsz nekünk a kapcsolat kukac ertsunkszot.hu címre, és ígérjük, hogy legjobb tudásunk szerint megválaszoljuk!

Mert olyan információkkal, készségekkel, történetekkel, gyakorlatokkal készültünk, amelyek minőségi változást hoznak és segítségedre lesznek, hogy mire is van szüksége a gyerekednek. Nem csak beszélünk róla, minden előadónk gyakorolja és használja is, amiről beszél!

7 nagyszerű előadóval és témával várunk.

Az előadások felvételeihez online formában tudsz hozzáférni, így semmi másra nem lesz szükséged, mint internetre és egy számítógépre, vagy okos eszközre. Így bárhonnan megnézheted az előadások felvételeit, ahogy számodra a legkényelmesebb.

Keress bennünket a kapcsolat @ ertsunkszot.hu email címen!